El programa de festes de Sant Lluc d’Ulldecona inclourà enguany per primera vegada la celebració d’un bou capllaçat, una modalitat que el municipi recuperarà al cap de 130 de no fer-se. L’Ajuntament d’Ulldecona va aprovar en el ple ordinari de setembre incloure enguany aquesta modalitat en els actes festius patronals, a proposta de la penya taurina local.

Els bous a les festes de Sant Lluc es van recuperar l’any 2011 a l’empara de la llei 34/2019, d’1 d’octubre. Aquesta legislació permet organitzar altres modalitats com és el cas del bou capllaçat. La recuperació del bou capllaçat a Ulldecona arriba en un moment de màxima preocupació entre els partidaris de les festes amb bous a causa de la proposta de resolució aprovada pel Parlament de Catalunya la setmana passada, que insta el govern de la Generalitat a prohibir aquest tipus d’espectacles.