Entitats i partits independentistes han anunciat que coincidint amb l’1-O aquest dimarts presentaran el marc unitari de les mobilitzacions a les portes de la sentència del Tribunal Suprem. L’acte convocat per Òmnium, l’ANC, ERC, JxCat, la CUP i “una important representació d’entitats i actors de la societat civil catalana” se celebrarà a les 12h als jardins de la Sedeta. D’altra banda, al llarg del dia s’impulsaran mobilitzacions arreu del territori i hi haurà un acte institucional. Tots els membres del Govern protagonitzaran un acte al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat en el qual es farà lectura del ‘Compromís del Primer d’Octubre’. L’encapçalaran el president de al Generalitat, Quim Torra, juntament amb el vicepresident, Pere Aragonès, i la resta de consellers i alts càrrecs de l’executiu amb l’objectiu de projectar una imatge d’unitat.

L’ANC ha convocat concentracions a diferents lloc del territori. A Barcelona serà a les 19 hores des de Plaça de Catalunya. Però també n’hi haurà a Tarragona, Vic, Sabadell i Tàrrega. Destaca però les marxes de torxes convocades per l’ANC des de diferents municipis d’Osona que es trobaran a Lledoners cap a les 21.30h. En aquest acte hi participarà la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie. ERC ha convocat un acte propi en una localitat propera a la presó de Lledoners, a Fonollosa, a la comarca del Bages. Hi intervindran entre altres el coordinador nacional d’ERC Pere Aragonès. L’epicentre de les concentracions serà la presó de Lledoners, on a partir de les 21.30h es trobaran diverses marxes de torxes arribades des de diferents punts de la comarca.

I el portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, oferirà una roda de premsa amb motiu del segon aniversari de l’1 d’Octubre.

Per la seva banda, JxCat i la CUP no han convocat cap acte propi i assistiran als que estan convocats per les entitats. I el líder de Cs, Albert Rivera serà aquest dimarts al Parlament per reunir-se amb el grup parlamentari de Cs a la cambra catalana.

A Lleida la manifestació que es farà a les 19.30h està convocada per la Taula per la Democràcia i transcorrerà des de la plaça Ricard Viñes fins a la plaça 1 d’octubre.

Els CDR a nivell català no han fet cap convocatòria, però sí que s’ha fet des d’algunes territorials. És el cas de CDR Girona que cita els ciutadans a concentrar-se a la plaça de Catalunya de la capital gironina a les 6 hores del matí.

També a les comarques gironines, es farà una consulta popular a Sant Julià de Ramis, localitat on va votar el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i es van produir càrregues policials. Aquest any l’ajuntament de la localitat preguntarà als veïns si volen canviar el festiu local del 25 de juliol per l’1-O. La intenció de l’ajuntament és que es faci una votació cada any coincidint amb l’aniversari de l’1-O. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.