Per segon any consecutiu, la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) presenta el programa d’activitats dirigides a l’Aula Amposta, aquest cop per al curs 2019-2020. «Treballem per acostar la formació a tots els estaments de la societat», ha dit l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui també ha afegit que «la formació en l’edat adulta és una de les formes de potenciar l’envelliment actiu, oferint a la gent més gran una possibilitat que normalment no tenen, que és la de seguir formant-se sobre temes que els interessen». El curs de la UNED va dirigit a persones majors de 55 anys i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià.

L’Aula Amposta de la UNED es posarà en marxa el 15 d’octubre amb el curs «Entrenament de les competències emocionals i socials», que s’allargarà fns a l’11 de febrer. El segon quadrimestre tractarà un tema de territori a «El riu Ebre en el seu tram final», del 1 de febrer fins al 2 de juny. Totes les classes, tant del primer com del segon quadrimestre, es realitzaran al Casal Municipal d’Amposta en un horari de 1l a 20 hores. El director del centre de la UNED a Tortosa, Josep Maria Franquet, ha destacat que «a la gent gran li agraden els cursos d’història o relacionats amb el territori, no volen saber res relacionat amb gestions tributàries ni malalties, per això aquests cursos funcionen molt bé, perquè a més de no tenir exàmens, els ensenyen el que tenen ganes d’aprendre».

El període de matriculació per al primer curs està disponible fns al 1l d’octubre. En el cas del segon quadrimestre, s’ampliarà fns al 1l de febrer. Cada curs té un cost de 25 euros i les persones interessades a inscriure’s han de presentar l’imprès de la matrícula, conjuntament amb 2 fotografes de carnet i la fotocòpia del DNI a l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Amposta o bé al centre de la UNED de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.