L’empresa tortosina HIFE, va ser l’encarregada ahir de portar als flamants campions del Món del mundial de bàsquet. Espanya va aterrar a l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas de la capital estatal, ahir dilluns a tres quarts de sis de la tarda. Des d’allí es va donar lloc a una rua fins a la plaça de Colom.

Els components de la selecció espanyola de bàsquet, que van assolir el Campionat del Món a la Xina, derrotant a Argentina (95-75), van celebrar el triomf des de la finalització del partit disputat.

La primera aturada ha estat al Palacio de La Zarzuela, on han estat rebuts per part del Rey Felipe VI. Posteriorment, van ser rebuts a La Moncloa, per part de Pedro Sánchez, president en funcions, i en la part final del recorregut la rua es va desplaçar des del carrer Princesa a la plaça de Colón, on van ser aclamats per un gran nombre d’aficionats.

La ciutat de Madrid es va rendir davant els campions del món, un equip que va escriure una de les pàgines més boniques de la història de l’esport espanyol aconseguint el segon títol mundial de la seva història després de tretze anys. Una fita que va concentrar un bany de masses per la capital espanyola.

La primera visita va ser al Palau de la Zarzuela per a visitar als reis Felip i Letizia. Després d’això, van posar rumb a la Moncloa, on van ser rebuts per Pedro Sánchez. El president del Govern en funcions va destacar que va haver-hi «testimoniatges commovedors després del partit» com aquells en els quals van homenatjar els seus familiars absents. Encara que va voler destacar un de Ricky Rubio, que «va dir que esperava que el títol inspirés a la gent». I després dels compromisos institucionals, va arribar la festa que es va allargar fins entrada la matinada.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.