El nou president del Consorci de Politiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), Joan Alginet, aposta pel consens i la unitat d’acció política per fer front als diversos reptes que té plantejats aquest organisme. “El consens al Copate hauria de ser el motor de l’acció política d’aquests quatre anys“, ha dit Alginet en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha anunciat que intentarà tancar en breu un acord estratègic amb Junts per Catalunya.
La junta general Copate va elegir dilluns el polític republicà com a president amb el suport dels representants d’ERC, PSC i d’En Comú Guanyem, i l’abstenció de Junts per Catalunya.
Joan Alginet s’ha fixat l’objectiu de tenir un acord de finançament per fer front a la problemàtica de la mosca negra i el mosquit abans d’acabar l’any i ha remarcat que cal guanyar eficiència en els serveis que prestem “perquè no és només un problema de diners”.
El Copate té un pressupost de més de 14 milions d’euros enguany i és l’ens encarregat de prestar serveis als ajuntaments de les Terres de l’Ebre en matèria de recollida de residus, sanejament, salubritat pública, gestió forestal i gestió de la marca Ebre Biosfera. Amb seus a Amposta i Tortosa, té una trentena de treballadors.