Els dirigents rapitencs d’ERC Sus Martí i Lluís Salvadó continuen com a membres de la nova executiva nacional del partit, que ha estat elegida aquest diumenge. Els ebrencs formaven part de la candidatura única encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, que ha rebut el suport de gairebé 9 de cada 10 militants amb una participació del 57 per cent dels 9.087 militants amb dret a vot.
Lluís Salvadó passa de ser secretari general adjunt a vicesecretari de coordinació interna i serà responsable de l’organització interna i l’estructura territorial del partit, mentre que Sus Martí continua al capdavant d ela secretaria d’organització.
En la mateixa jornada electoral han estat elegits per formar part del Consell Nacional del partit l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i l’ampostina Daniela Gil.

La nova secretària general adjunta, Marta Vilalta, s’ha mostrat molt satisfeta per l’augment de participació i també de l’ampli suport a la direcció actual, cosa que fa que el partit, segons ella, surti de les eleccions “més fort i reforçat”, amb els líders a la presó i l’exili però sense que “l’estat els pugui fer callar “.
La nova executiva s’ha reunit per primer cop aquest dilluns i a principis d’octubre es reunirà el Consell Nacional, que començarà a elaborar els documents pel Congrés, que es farà previsiblement a finals de tardor.

Redacció: J.J.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.