Un  home de 31 anys i de nacionalitat espanyola ha mort aquesta tarda ofegat a la platja del Port Olivet de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

L’avís al telèfon d’emergències 112 l’han donat a les 17:28h dos testimonis per informar que dues persones estaven sent arrossegades per l’aigua, una d’elles ha pogut sortir i l’altra persona no.

Posteriorment, el cos de l’home ha estat rescatat per l’helicòpter de Salvament Marítim SASEMAR que l’ha traslladat a l’aeroport de Reus, on professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han confirmat la mort. El SEM hi ha desplaçat una ambulància.

A la platja del Port Olivet no hi havia servei de vigilància i avui dissabte hi havia marejol a la zona.

Amb la d’avui ja són 29 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu. La campanya de platges finalitza demà diumenge 15 de setembre.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja, sobretot quan no hi ha servei de vigilància.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el telèfon d’emergències 112 de Catalunya. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Redacció: F.T.