Els propers 20, 21 i 22 de setembre, MónNatura Delta serà el centre del món ornitològic amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats: sortides en vaixell, alliberament d’aus, conferències i exposicions entre d’altres.

Aquesta sisena edició del festival internacional d’ornitologia presenta més d’un centenar de propostes molt diverses, i enguany posa un especial interès en la cura dels residus.

La graella del Delta Birding Festival presenta un cicle dedicat a la presencia de plàstics al mar entre d’altres, així com una exposició d’art amb materials reciclats que s’anirà creant al llarg dels tres dies del festival. MónNatura es veurà envaït per unes quantes aus sorgides de restes de metall. Un cant absolut a l’art del reciclatge d’un jove autodidacta com és en Luca García.

Els aficionats de l’art i dels ocells enguany estan d’enhorabona perquè podran veure pintura de graffitis en directe cada dia. L’artista Roc Blackblock ens mostrarà com una tècnica artística d’origen molt urbà com són els graffiti es pot aplicar magistralment a la temàtica ornitològica.

Una altra novetat serà la presència, al Festival, del grup Lechuzas Pajareras – Women Birders Group. La manca de dones aficionades a l’ornitologia és un fet constatat des de fa temps i, s’observa ara una tendència a que això canviï. Uca Díaz, Maria Cabau i Maria Sánchez ens explicaran per què, malgrat que vivim en una societat cada vegada més igualitària, encara és necessari promocionar l’ornitologia en femení. Junt amb les seves col·laboradores posaran de manifest quines particularitats té ser dona birder.

El Festival compta sempre amb una graella de conferències amb ponents de renom a nivell mundial com Tim Birkhead, el professor britànic que ho sap tot dels ous dels ocells; o Nina O’Hanlon, l’especialista en ecologia d’ocells marins que ha estat testimoni del problema dels plàstics al mar. Sense oblidar altres grans ornitòlegs i naturalistes del país com Jaume Sañé, o Eduard Durany i Sergi Garcia.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.