El Ple de l’Ajuntament de Godall d’aquest mes de setembre ha aprovat una moció on proposa a la Diputació de Tarragona que incorpori al finançament de la llar d’infants municipal una quantitat mínima fixa superior a l’actual, al marge dels infants matriculats, per així poder afrontar millor la preponderància dels costos fixes del servei i evitar les tensions en les finances municipals que es genera per la variabilitat de matriculats en pobles petits.

Després de destacar i agrair l’aportació financera que fa la Diputació; l’alcalde Alexis Albiol ha afirmat que: “per nosaltres la llar d’infants municipal és vital per arrelar les famílies joves i evitar que traslladin la seva residència fóra de Godall, un poble que ha patit i pateix un despoblament preocupant“. Segons les dades publicades entre els anys 2007 i 2017 Godall va perdre el 25% de la població i el dia d’avui compta amb molts més veïns situats en la franja d’edat de 80 a 89 anys que entre la franja de 0 a 9 anys.

Albiol ha fet saber que el funcionament de la llar d’infants municipal té un cost anual aproximat de 18.000 euros, dels quals, la pràctica totalitat corresponen a costos fixos; que es paguen amb la taxa d’escolarització i la subvenció de la Diputació. “Ara bé, quan el número de xiquets inscrits és inferior a sis llavors el dèficit econòmic del servei augmenta enormement fet que genera greus tensions a les finances municipals“.

És per això que l’Ajuntament de Godall proposa que en el cas de pobles petits que estan patint despoblament els criteris de finançament de les llars d’infants per part de la Diputació incorporin una quantia mínima fixa per afrontar millors les despeses al marge del nombre d’alumnes inscrits.
L’alcalde de Godall ha explicat que una de les principals prioritats del govern municipal és la de “crear les condicions òptimes per arrelar població jove a Godall, per tal de revertir aquesta tendència al despoblament i l’envelliment que pateix el municipi“. Per això centraran els seus esforços en “crear oportunitats econòmiques i de treball per als joves i prestar uns serveis públics del mateix nivell de qualitat que aquells que es poden trobar en municipis més grans de la comarca“.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.