En el marc de la celebració de les festes Quinquennals d’Ulldecona, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han anunciat el seu compromís de col·laborar conjuntament en les pròximes festes Quinquennals d’Ulldecona i Alcanar i el Sexenni de Morella. Aquestes festivitats coincideixen cada 30 anys i la pròxima vegada que se celebraran juntes serà l’any 2024. Així, a través de la col·laboració es busca fer valdre la tradició d’aquestes festes tan especials en la zona.

Les Quinquennals són un esdeveniment que se celebra a Ulldecona cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat i amb una durada de 10 dies. En aquesta ocasió duraran fins al 15 de setembre. Les festes Quinquennals d’Alcanar són en honor a la Mare de Déu del Remei.

L’alcalde de Morella ha destacat que “aquestes festes són un gran exemple del nostre patrimoni cultural i tradicional de manera que cal sumar esforços per a donar-les a conèixer i donar-los el valor que mereixen“. L’alcalde ha recordat que “l’any 1994 va ser l’última vegada que van coincidir les Quinquennals i el Sexenni i ja es van realitzar diferents col·laboracions per a fer valdre la seva importància i tradició“. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair a l’alcaldessa d’Ulldecona la seva invitació per a participar en aquesta festa tan important a la nostra zona“. També ha recordat que “hi ha una estreta relació entre les tres poblacions tan pròximes i cal col·laborar per a continuar creixent, de manera que les Quinquennals i Sexenni del 2024 són una gran oportunitat“.

Cal recordar que les festes Quinquennals d’Ulldecona i Alcanar estan declarades com Festa Tradicional d’Interès Nacional i el Sexenni de Morella és Festa d’Interès Turístic Nacional, Bé d’Interès Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya. Així, el 54 Sexenni es va celebrar durant el mes d’agost del 2018 i el pròxim serà l’any 2024, amb l’Anunci al 2023. Aquestes festes se celebren en honor a la Mare de Déu de Vallivana de l’any 1678 i compta amb una gran quantitat de danses tradicionals i úniques d’aquesta festivitat.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.