Alcanar, representat pel regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha format part de la comissió que tramita la Proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals. El regidor, que participà en les ponències prèvies que permetran d’elaborar la llei, va comparèixer el dijous 18 de juliol al Parlament de Catalunya.

Bort es mostra satisfet d’haver pogut transmetre la visió del territori i explica quina va ser la base del seu discurs: “El nostre missatge fou molt clar. En primer lloc, tenim un patrimoni que volem preservar i protegir. A la vegada, tenim un sector agrícola i una pagesia que també hem de protegir i ajudar al màxim. A més a més, vam defensar a ultrança que a Alcanar tenim un sector de vivers i una activitat agrícola econòmica lligada a aquest sector, a la qual, evidentment, no podem donar l’esquena. Aquests tres factors han d’estar reconeguts a la llei, i ho vaig remarcar molt fortament”.

Així mateix, el regidor posa èmfasi en la importància d’aconseguir una mostra el més àmplia possible en el procés d’elaboració de la llei. “S’han d’incloure sectors dels vivers, sectors proteccionistes, entitats, mancomunitats, ajuntaments, advocats, especialistes, etc. La mostra ha de ser molt transversal i molt diversa perquè la llei, tot i que entenem que no es farà en pro de ningú, sí que es farà en pro de tots”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, que també es va desplaçar al Parlament de Catalunya: “És una negociació. Totes les parts han de cedir i hem de treballar perquè aquesta proposició acabe en una llei que ens identifique i en què tots ens sentim reconeguts i representats”.

De fet, a banda de l’Ajuntament d’Alcanar, hi hagueren altres ponents, com l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura; una representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya; Paco Lavega, exregidor de l’Ajuntament d’Ulldecona i expert en dinamització turística i gestió del patrimoni; Vicent Guimerà, xef i propietari del restaurant L’Antic Molí; Paco Zapater, advocat impulsor de l’arreplega de signatures per a la protecció de les oliveres, i Lluís Porta, propietari de les finques del Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion i del Molí de la Creu.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.