La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apostat per un debat “profund i serè” sobre els correbous després de l’accident d’aquest cap de setmana a Vidreres (Selva) que ha deixat 19 persones ferides.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha explicat que el Govern està “estudiant i valorant” què ha passat però no s’ha pronunciat sobre si l’executiu és partidari de revisar les lleis existents, com la llei que regula els espectacles amb animals. “En aquests moments la societat demana una resposta i l’haurem de donar”, ha afegit per després garantir que el debat serà promogut “des del territori i amb el territori”.

Malgrat que aquestes intencions es mostrin després d’un accident a Vidreres, les Terres de l’Ebre serien el territori més afectat i més interpel·lat per les paraules de la consellera Budó, ja que dels 457 festeigs taurins que es van celebrar a Catalunya, la majoria, exactament 439, es van celebrar en una trentena de municipis del nostre territori, ja que durant les festes majors es programen uns quants actes en un mateix dia.

Redacció: F. T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.