La festivitat de Sant Roc és tota una tradició a Paüls. Des de fa dècades, tots els vilatans i vilatanes s’apleguen a l’ermita que porta el mateix nom per viure una jornada de germanor i celebració. Des d’una processó, missa, curses per als més petits i dinar popular.

Així, l’ermita de Sant Roc de Paüls acull, com a centre del patró del poble, als paulsencs i paulsenques que arriben des de primera hora. Totes les activitats que s’hi realitzen, en el seu honor, no poden sinó anar amenitzades amb la Banda Municipal de Música, que que posa la banda sonora a totes i cadascuna de les activitats.

Entre les activitats, fa dos anys que l’Associcaicó de Joves de Paüls,  una entitat molt involucrada en el poble, prepara proves de penyes, en que l’ermia pren protagonisme.

En tota celebració popular hi ha d’haver un bon àpat. Carregats amb el menjar, famílies i colles d’amics es reuneixen als corros de la zona d’esbarjo de l’ermita. La jornada acaba amb la processó fins l’ermita i el ball de jotes.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.