Segons publica el “Diari El Segre”, un informe de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) serà decisiu per determinar si l’abocador de Riba-roja conserva o no l’autorització ambiental que la Generalitat li va atorgar el 2012. Set anys després, l’organisme estatal s’haurà de pronunciar sobre els futurs abocats d’aquesta instal·lació en obres basant-se en la normativa actual. Això forma part de la revisió anticipada de l’autorització que duu a terme el departament de Territori. Aquest procés suposa un nou front per a l’abocador, que espera rebre residus aquest mateix any i al qual s’oposen Maials, Almatret i onze municipis de la Ribera d’Ebre.

Fonts de la CHE van puntualitzar que la decisió sobre l’autorització ambiental correspondrà a la Generalitat, com a administració competent en aquesta matèria. Tanmateix, el departament de Territori, per la seua part, considera que l’informe que haurà d’emetre la CHE té caràcter vinculant a l’hora de dictar una resolució.

La resolució correspon a la conselleria, però l’informe de la CHE és vinculant

La conselleria va indicar que, entre el març i l’abril, va rebre diferents comunicacions de l’ens estatal que posaven de manifest “la conveniència d’un informe vinculant i actualitzat” amb exigències ambientals ajustades a “les normes i coneixements actualment vigents”. Així mateix, apuntaven que, set anys després d’atorgar l’autorització, la revisió podria incorporar altres aspectes ambientals, d’acord amb “les normatives establertes en aquest interval i els diferents avanços tecnològics que han sorgit des d’aleshores i que podrien ser aplicables”. S’ha d’assenyalar que diferents aspectes de l’autorització ambiental d’activitats estan subjectes a l’ús per part del promotor de les millores tècniques disponibles en el moment de la tramitació.

Territori va apuntar que ha fet també “consultes prèvies” a altres organismes perquè es pronunciïn sobre aspectes ambientals de la seua competència i indiquin què és necessari revisar.

Font: Diari El Segre

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.