Minut de silenci a diversos municipis catalans per denunciar un terrible acte de violència masclista recent, feminicidi ocorregut a l’Hospitalet de Llobregat la matinada del passat dissabte. Convocat per la Coordinació Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de les Dones, Tortosa s’hi ha afegit. Personal de la Delegació del Govern no ha dubtat en manifestar el seu rebuig a la violència masclista.

Es tracta de la cinquena mort a Catalunya per violència de gènere des de principi d’any. En només set mesos s’ha arribat a la xifra de 2018. A Espanya, la ja s’arriba a 38 víctimes mortals, un total de 1.013 d’ençà que hi ha estadístiques oficials el 2003.

El 900 900 120 és el telèfon del servei d’atenció permanent contra la violència masclista. És gratuït i confidencial i funciona cada dia de l’any, durant les 24 hores del dia. Les persones que accedisquen al servei poden expressar-se en 124 llengües entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglés, el francés, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanés, el croat i el xinés.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.