Agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) en el Delta de l’Ebre de la Guàrdia Civil de Tarragona, han culminat un operatiu que es va establir a fi d’interceptar pescadors furtius dedicats a l’extracció il·legal de marisc i la pesca d’orades i llobarros en la zona del Delta, per a després introduir-los en la cadena alimentosa sense passar cap mena de control sanitari.

Amb motiu dels diferents operatius que estableix el DEPRONA del parc natural del Delta de l’Ebre, a fi d’eradicar les practiques il·legals que es vénen produint aquest espai protegit, en un d’aquests operatius realitzat a la fi del mes de juliol, es va descobrir com un mariscador habitual de tellerina, abandonava la zona de captura amb mes de 6 quilos de producte sense disposar de la guia de transport, amb la intenció de vendre-ho a compradors de la zona, per la qual cosa es va procedir al decomís del producte i en comprovar que els exemplars es trobaven vius van ser retornats al mar en la zona d’extracció.

A continuació durant la tarda/nit d’aqueix mateix dia, en la Badia dels Alfacs es va detectar una persona resident a Castelló, el qual havia capturat més de 20 quilos de cranc blau, amb la intenció de traslladar-los fins al seu lloc de residència sense disposar de cap mena d’autorització, llicència de mariscador i sense tindre previst passar els controls sanitaris necessàries, perquè el producte poguera arribar en condicions òptimes al consumidor.

Durant la matinada, va ser localitzat un vehicle en el refugi de pesca del canal de la Gaita i després d’establir una discreta vigilància del mateix es va descobrir com una persona s’ocultava davall d’un pont en l’accés a la Encayissada, el qual es disposava a pescar aprofitant l’horari nocturn per a passar desapercebut, una vegada va ser identificat se li va aprehendre 2 exemplars de llobarro i 3 orades, els quals una vegada comprovada la seua idoneïtat per al consum humà, van ser entregats a un centre benèfic de la província.

Per a finalitzar en la Badia dels Alfacs, en la zona denominada La Tancada, van sorprendre dos individus amb residència a la província de Terol, els quals es trobaven mariscant sense llicència, intervenint-los 30 kg. de cranc blau.

Com a resultat d’aquestes intervencions, es van intervindre més de 60 quilos de peix, formulant les corresponents denúncies davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.