La Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació de marihuana de tipus indoor perfectament condicionada composta per 803 plantes, de l’interior d’un xalet situat a la urbanització Els Ametlers de la localitat de la Pobla de Montornés, detenint al propietari de l’habitatge com a responsable de la plantació, per la comissió d’un delicte de tràfic de de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació del fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a primers del passat mes de juliol, en tindre coneixement, gràcies a la col·laboració ciutadana, de l’existència d’una plantació de marihuana a l’interior d’un habitatge de Sa Pobla de Montornés. Després de tindre coneixement d’aquesta informació la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius a fi de verificar la informació i si escau localitzar i desmantellar la plantació cannabica i identificar al seu responsable.

Aquests dispositius van resultar positius, quan va ser localitzada un habitatge amb diversos elements en el seu exterior, com a condicionadors i extractors d’aire utilitzats normalment en plantacions cannabicas de tipus “indoor”, això unit a les pròpies labors operatives per l’apreciació de la forta olor a marihuana de l’habitatge, denotava que a l’interior de la mateixa podria existir una plantació cannábica clandestina.

L’habitatge es trobava permanentment vigilada per tres gossos de presa de la coneguda raça rottweiler, el seu propietari veí del municipi, recentment havia realitzat obres en aquesta, reservant una minima superfície per a habitar i la resta s’havia condicionat per a alberga la plantació de marihuana i un assecador per a la substància. La plantació, que ocupava uns 150 metres quadrats, es trobava després d’una paret simulada al fons del garatge i el seu accés era per una triple porta de seguretat.

Per aquest motiu durant el matí d’ahir es va establir un dispositiu policial per a explotar la informació reeixida en la investigació, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’Autoritat Judicial.

L’operatiu ha permés desmantellar una plantació tipus “Indoor” amb 803 plantes de marihuana i divers material per al cultiu optimo de la plantació.

El detingut, un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, se’ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, aquest una vegada va prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.