L’Ametlla de Mar, a la província del Baix Ebre, és el lloc on estan la meitat de les platges amb accés a gos de les Terres de l’Ebre. En concret en són dues: la Cala del Cementiri i la Platja de Bon Caponet.

Dos alternatives per portar el gos, sense problemes

Les cales més aviat pedregoses de la Llobeta, Cementiri i Arandes costegen la costa com creada per a complementar la suavitat de les platges sorrenques que les emboliquen. Són 15 metres d’ample per 20 metres de llargada. La Cala del Cementiri és de pedra. És accessible amb cotxe i caminant.

Aquesta platja canina manca de serveis i té una zona d’aparcament molt limitada. Encara que no és la platja ideal per a gaudir amb la teua mascota, pot resultar útil perquè el teu gos es done un refrescant bany en els calorosos dies d’estiu.

D’altra banda, l’alternança d’arbredes i roques de tons càlids dóna caràcter a la Cala Bon Caponet, xicoteta i acollidora. Un paratge ideal per als amants de la tranquil·litat i els espais verges. Les mesures d’aquesta cala són de 15 m d’amplitud per 50 m de longitud.

La platja de Bon Caponet és accessible amb cotxe i caminant. És de pedra i hi ha neteja diària. Va ser la primera platja habilitada per a anar amb gossos a la província de Tarragona. Compta amb servei diari de neteja i dutxa per a gossos.

Les seues aigües cristal·lines i els seus fons rocosos conviden a la pràctica del submarinisme. És convenient saber que les zones de pàrquing escassegen.

Per la seua part l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar té una web, veure més, on ens informa dels serveis d’interés per a mascotes amb els quals compta la localitat. A més aquesta platja està habilitada per al gaudi amb els gossos durant tot l’any.

Normativa

Encara que de ben segur que la majoria les complim, no obstant això, no està de més recordar que hem de complir amb unes normes bàsiques:

Mantindre controlada a la teua mascota; sobretot, procurar no molestar els altres usuaris; recollir els excrements; estar al dia en les vacunacions; portar la cartilla i si el gos està inclòs en la llista de races de gossos potencialment perilloses, haurà d’anar lligat i amb morrió.