La tirolina més llarga d’Europa, es troba a Fontdespatla. El projecte impulsat per l’ajuntament del municipi de Terol va començar la seva marxa dijous passat amb una gran acceptació. Tanta que ja té llista d’espera. Un projecte que ha comptat amb una subvenció municipal de 140.000 euros i que aspira a atraure turisme a aquesta xicoteta població del Matarranya (a penes té 300 habitants) i lluitar així contra la despoblació, un dels problemes greus que té la comarca.

L’èxit comercial de la tirolina ha sorprés propis i estranys. De fet, s’han realitzat reserves per a agost i setembre “des dels Estats Units, França, Alemanya, Portugal i comunitats espanyoles com Castella i Lleó i Galícia”.

De moment, les reserves han de realitzar-se en el telèfon mòbil 690 982 317, encara que al llarg de la setmana vinent també es podrà gestionar a través de la web www.tirolinafuentespalda.com.

Té dos quilòmetres de recorregut i 200 metres de desnivell amb una durada aproximada als dos minuts de caiguda lliure. Una tirolina que compta amb seients adaptats per a minusvàlids, cosa per la qual la fa més atractiva si cap. 25 euros costa tirar-se per aquesta tirolina, tot i que si es fan reserves per grups surt més econòmic, al voltant dels 20 euros. Una experiència única per intrèpids, que en funció del pes, poden baixar a una velocitat dels 130 quilòmetres hora.

Entre cinc i vuit llocs de treball

Quan estigui a ple rendiment, la tirolina, l’edat mínima de la qual per a tirar-se són els 14 anys, preveu generar entre cinc i vuit llocs de treball. Assentar població era precisament un altre dels objectius del projecte impulsat per l’alcaldessa del municipi, Carmen Agud. Per això, el consistori va cedir els terrenys a l’empresa gestora.

Tot per a evitar la lenta agonia d’un dels territoris més despoblats d’Aragó, es vol convertir aquesta tirolina en un reclam per a famosos i polítics.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.