Fa unes setmanes informàvem que la platja d’Alcanar, La Platjola, era l’única de la comarca del Montsià que rebia la distinció de platja verge. L’objectiu d’aquest guardó és ressaltar els valors naturals i inalterats que encara mantenen algunes platges del nostre litoral, i està promogut per Ecologistes en Acció de Catalunya.

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Juan Marcos Bayarri, ha proposat al ple fer un estudi de viabilitat per buscar una ubicació en la localitat per crear una platja canina per dues raons:

En primer lloc “perquè moltes voltes sempre deixem de costat les necessitats, de la gent de la nostra localitat i, pensem més en el turista, que en la gent que viu ací tot l’any. Ja va sent hora d’escoltar les necessitats de la gent de la localitat i millorar la seva qualitat de vida. Actualment hi ha una demanda important de gent del poble que reclami aquest servei, per tant com a mínim s’hauria de fer un estudi de viabilitat per estudiat la possibilitat de crear una platja canina, sense que afecte les banderes blaves; perquè en Peníscola no només tenim la platja Nord i la platja Sud“, recorda Bayarri.

Per altra banda, el portaveu de Compromís puntualitzi que “hi ha un segment turístic i un perfil de turista concret, que busqui aquest producte turístic; per tant, si Peníscola incorpori aquest producte turístic a la seva oferta, incrementarem el nostre valor afegit com a destí turístic, i podrem també arribar a altres segments, que en aquests moments no contemplem“.

Així doncs, que amb la iniciativa de Compromís Peníscola voldrà tenir una platja adaptada per a canins de la mateixa manera que Alcanar té la Platjola. L’única platja del Montsià que es poden banyar amb els seus éssers estimats i de companyia, la troben situada a 20 km de Peníscola.