El circuit de Móra d’Ebre acollirà aquest diumenge 21 de juliol una nova jornada de la Copa ETG-Ohvale. Una competició creada per l’associació de l’Escola Tècnica de Girona (ETG Racing), amb el suport de la Federació Catalana de Motociclisme i Ohvale SLR. Aquest campionat dirigit a joves promeses del motociclisme compta amb la col·laboració de Motul, companyia líder en la formulació, producció i distribució de lubricants d’alta tecnologia per a l’automoció i la indústria, com a patrocinador tècnic.

Motul s’ha implicat fermament en aquest campionat, que ja es posiciona com un referent de les joves promeses del motociclisme i que està compost per un total de 8 carreres, i format per dues categories, 100cc i 160cc, amb joves d’entre 7 i 12 anys.

Els valors com a base per arribar als grans equips

L’esperit d’aventura, la valentia i la superació son valors compartits per la copa ETG-Ohvale i Motul. És per aquest motiu que la companyia es bolca de ple en donar-los suport, comprometent-se a potenciar i ajudar a impulsar el talent de les joves promeses.

Ferran Carreras, Director General de Motul Ibérica, destaca: “Aquesta competició està molt alineada amb la nostra filosofia, ja que té al seu ADN la responsabilitat, el treball, l’educació, la solidaritat i la igualtat. Per nosaltres és un orgull donar-los el nostre recolzament i veure com aquests valors es treballen i es transmeten als joves perquè creixin tant a escala professional com personal”.

Per la seva part, Albert Torras, responsable del Departament de Competició d’ETG Racing, subratlla: “Quan baixen de les motos tenim un coaching per a ells, treballem en grup. Per nosaltres és indispensable que aquests joves creixin arrelats a aquests valors”. En aquest sentit, des de l’organització no només se centren en les carreres, sinó que també segueixen els seus estudis, la seva evolució a l’escola, ja que la formació i els valors son la base perquè en un futur puguin prosseguir a grans equips.

L’objectiu d’aquesta competició es promoure i potenciar el talent de les joves promeses des de la igualtat mecànica, facilitant tots els aspectes tècnics sense la necessitat de tenir elevats recursos econòmics per començar al màxim nivell dintre de les categories corresponents. Torras explica: “Aquesta competició està basada en la igualtat, ja que tots els participants parteixen d’un mateix punt, nosaltres portem un control exhaustiu de les motos, que corrin amb la mateixa benzina, o amb un sol joc de pneumàtics, per exemple. Volem que guanyi el més el bo, no el que tingui més diners”.

Com a patrocinador tècnic de la competició, Motul ofereix als joves pilots la part tècnica quant a producte i el suport moral imprescindible per a aquests inicis i aquests moments tan importants per a la vida dels pilots. Els principis en el món de la competició son durs i qualsevol competició exigeix el màxim des del primer quilòmetre fins a la darrera volta. “Tenir l’ajuda d’una gran marca com Motul ens dona una seguretat i tranquil·litat absolutes a nivell tècnic”, explica Torras. “Estem parlant d’un producte de primera línia, i que tots els pilots comptin amb el mateix oli i la gama de productes de neteja i manteniment de tan alta qualitat és un autèntic luxe”, afirma Torras.

La Competició

Aquesta competició, compta amb 8 proves al llarg del 2019, va començar el passat mes de març al Circuit d’Osona (Vic).

El campionat està format per dues categories, la de 110cc, amb nens i nenes d’entre 7 a 10 anys, i la de 160cc, amb els joves de 10 a 12 anys. Aquests joves pilots són el futur del motociclisme. “Encara no som conscients del que tenim entre mans, però en cinc anys, veurem a aquests nens guanyant carreres mundials“, comenta Torras.

Les properes carreres seran el 6 d’octubre al Karting de Zuera de Saragossa; i el 13 d’octubre al Circuit de Calafat, a Tarragona.