L’Ajuntament de Santa Bàrbara, davant les publicacions que es van fer ahir als diferents mitjans de comunicació, ha sortit al pas de les “mentides publicades” arran d’un comunicat d’Animanaturalis que ha “tergiversat la informació” segons el consistori planer.

Ahir mateix, en la tarda de bous que es va dur a terme dintre les festes majors que s’estan celebrant a la localitat del Montsià, es va llegir un manifest que deixava palesa la indignació i el revolt que havien causat les afirmacions que s’havien publicat de forma “malintencionada” i “sense contrastar la informació“. El redactat deia el següent:

Alguns mitjans de comunicació aquest matí han publicat notícies sobre els festejos taurins realitzats aquests cap de setmana al poble de Santa Bàrbara (curiosament sempre són els mateixos… I no contrasten cap informació…) és per això que volem aclarir els següents punts:

– Primerament, CAP mitjà de comunicació que ha realitzat les esmentades publicacions s’ha posat en contacte amb nosaltres.

– Segon, la matinada de vaquetes s’ha traslladat a divendres la tarda per tal de fomentar la participació de molta més gent.

– Tercer, el manset capllaçat hem estat l’únic poble que l’hem realitzat durant 7 anys, i amb la llei que regula els correbous a Catalunya 34/2010 i els seus buits legals es fa difícil determinar la definició de – participació activa-, és per aquest motiu que aquest any hem decidit no fer-ho; quan la llei sigui més concreta en tornarem a fer… I no un… Els que facin falta…

– Volem remarcar que el pressupost de l’Ajuntament per als actes taurins d’aquestes festes és el mateix que els anys anteriors.

– Finalment, que ningú dubti que nosaltres estem al peu del canó, defensarem la festa com sempre hem fet i no deixarem que vinguin de fora a dir-nos el que hem de fer…

Estem tot l’any treballant per realitzar una festa que uneix als més grans i fa brillar els ulls als més petits.

Santa Bàrbara és taurina i ho seguirà sent, moltes gràcies a l’Ajuntament i sobretot a tot el poble pel suport incondicional.

El mateix consistori de Santa Bàrbara en veu de la regidora de festes Laia Plà, ha volgut puntualitzar i desmentir les afirmacions de l’associació animalista Animanaturalis. S’han sense tindre en compte que “el pressupost és el mateix dels anys anteriors. Tenim una partida que varia en funció de la subvenció que donem” i en relació a la matinada de vaquetes “sí que la fem, però hem considerat passar-la al divendres la tarda per tal de fomentar la participació de la gent, en comptes de realitzar-la al matí“.

A més sentenciava la regidora, visiblement molesta en el que afirmaven els mitjans i Animanaturalis que “la llei no està clara i ens hem volgut curar en salut atenent-nos al reglament que regula els correbous a Catalunya, la número 34/2010, que té uns buits legals en quant la participació activa. És per això que hem considerat oportú no fer-la després de dur 7 anys consecutius realitzant-la, sent l’únic poble que l’hem realitzat tots els anys. Un cop s’aclareixi la llei, nosaltres el tornarem a fer com és tradició“.