L’UltraEbre és una travessia d’exactament 30,8 quilòmetres, que és la distància que hi ha entre Tivenys i Amposta. Este any és la vuitena edició i el riu ha presentat un cabal especialment baix, cosa que ha alentit la competició.

Este any per primer cop ha estat una dona qui ha guanyat la cursa. La nadadora italiana, Laura Volpi, ha pujat al pòdium amb un temps d’aproximadament cinc hores i vint minuts.

La prova es divideix en tres trams: el primer des de Tivenys fins Tortosa, on es fa el primer punt de tall a les tres hores; el següent des de Tortosa fins a Campredó, on hi ha el segon punt de tall a les sis hores, i finalment des de Campredó fins Amposa. El tercer tram és el més dur pels efectes del vent de mar i per la probabilitat d’onades en contra.

Esta competició està fora de l’àmbit federatiu, és a dir, està pensada per gaudir, i hi ha molts esportistes que venen a les Terres de l’Ebre per participar-hi. De fet, ja s’ha fet pública la data de la pròxima prova, que serà el 4 de juliol del 2020.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.