En una visita a Tortosa, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, s’ha compromés a gestionar des del Govern la immediatesa de l’incendi. Jordà creu que s’han de gestionar millor els boscos, s’ha d’empényer la ramaderia extensiva, ajudar a les explotacions amb regadiu de suport i, de la mà de l’IRTA, investigar els canvis necessaris. Tot això ajudaria al fet que, en un nou incendi, els efectes serien menys devastadors. La Consellera s’ha compromés a invertir en el territori per prevenir d’altres maneres.

L’incendi de la Ribera d’Ebre ha cremat 5.046 hectàrees, un 20% de camps d’agricultors i ramaders. La consellera es va reunir, juntament amb el vicepresident, Pere Aragonés, amb pagesos, ramaders i propietaris afectats, a més dels alcaldes. Dissabte es reuniran juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i les recents constituïdes Diputacions de Tarragona i Lleida.

Comunicador i dissenyador gràfic. Ebrenc.