La setmana en la que s’ha tancat un pacte entre ERC i Junts per Catalunya (JxC) per passar a governar junts la Diputació de Tarragona, desprès de dècades de pacte entre CiU i PSC, ha visualitzat que 2 dels 4 polítics ebrencs que l’han negociat són de les Terres de l’Ebre. Es tracta de l’alcalde de Paüls, Enric Adell, d’ERC, i de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, també membre de l’executiva nacional del PDeCAT.

En la imatge de presentació d’aquest pacte també el acompanyaven Àngel Xifré, responsable de Política Municipal d’ERC, i Juanjo Garcia, alcalde d’Alforja i president de la federació del PDeCAT al Camp de Tarragona. Oficialment són tots quatre, almenys públicament, els artífex del pacte ERC i JxC per la Diputació de Tarragona, tot i que totes les cròniques periodístiques han recollit que ja hi ha “un pacte nacional” signat des del 14 de juny, el dia abans de la constitució dels ajuntaments.

Així per tant, si a Tarragona el protagonisme polític de dos ebrencs porta els noms de Lluís Soler i Enric Adell, a nivell nacional qui el té és el rapitenc Lluís Salvadó, i el tortosí Ferran Bel, també secretari d’organització del PDeCAT. Ja tenim per tant els 4 ebrencs als que les últimes setmanes, i encara ara, els treu fum del telèfon de tantes converses multilaterals i multiterritorials que han hagut de mantenir.

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.