Alfons Montserrat, l’actual director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), es convertirà en els propers dies en el tercer diputat ebrenc al Parlament de Catalunya, ocupant l’escó que deixarà vacant la nova presidenta de la Diputació de Tarragona, la reussenca Noemí Salvadó. La notícia ja va ser publicada fa dos dies pel Diari de Tarragona, però la baixa intensitat amb la que treballen actualment els serveis de premsa dels partits polítics (que no fan notes de premsa ja elaborades com si passava durant les últimes campanyes electorals), ha fet que a tots els mitjans els passés aquesta dada important, desapercebuda.

Ebredigital.cat ha intentat contactar amb Alfons Montserrat però no ha estat possible durant el dia d’avui. Un aspecte que no és d’estranyar perquè, al ser també el president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la regió de les Terres de l’Ebre, està permanentment reunit i enfeinat acabant de tancar els pactes, cartipassos i repartiment de càrrecs, extrem que ha provocat les habituals tensions internes dins dels partits polítics. Altres fons consultades han donat per segur que Montserrat serà diputat al Parlament, però no es coneix la data ja que primer haurà de dimitir Neus Llauradó, i després ocupar ell el seu escó.

S’ignora tambe si l’alcalde d’Alcanar mantindrà la presidència de l’IDECE, al convertir-se en diputat al Parlament per la circumscripció de Tarragona, acompanyant els altres 4 diputats d’ERC: Raquel Sans, Ferran Civit, Lluís Salvadó i Irene Fornós. I és que cal tindre en compte que pràcticament tothom espera un avançament de les eleccions al Parlament per a la tardor-hivern, un cop es conegui la sentència dels pressos polítics. Montserrat per tant, que també sonava com a futur Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre s ERC guanya les eleccions al territori com ho ha fet a les generals, europees i municipals, probablement només s’estarà mig any com a diputat.

Equilibris i currículum

A nivell polític a Alfons Montserrat se li valora i se li reconeixen, especialment, les majories absolutes que ha aconseguit al seu municipi, Alcanar, partint de posicions minoritàries. Va ser qui va substituir a Gervasi Aspa, l’ex-alcalde de Deltebre, i se’l considera una figura de consens dins d’ERC, almenys fins ara. I és que el creixement que ha tingut ERC a moltes places importants del territori està situant el partit, de base assembleària, davant del repte de refer equilibiris, ja que sigue per la gran força d’ERC a la Ribera d’Ebre, pels èxits puntuals a la Terra Alta, per les diverses majories absolutes tant al Baix Ebre com al Montsià, o per l’extraordinari lideratge nacional d’Amposta, que té el millor resultat d’ERC a Catalunya i al seu alcalde com a secretari d’organització del partit a nivell regional i com a president comarcal.

​Pel que fa al currículum més personal d’Alfons Montserrat, cal destacar que té 3 llicenciatures (Econòmiques, Dret i Antropologia), dos màsters, i que és un dels especialistes i precursos de la introducció de la Medicina Tradicional Xina a Catalunya i a les Terres de l’Ebre, amb un ampli bagtge d’haver organitzat i participat en diversos congressos internacionals d’aquesta matèria.​

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.