El conseller Buch s’endú un “bon record” de la seua estada durant quatre dies a la Ribera d’Ebre. Ha “descobert” la picada o millor dit, la mossegada, de l’espècie tan arrelada a les nostres contrades: la mosca negra.

Des de divendres, tenim al conseller Miquel Buch en tractament en antibiòtics, a qui la mosca negra no perdona i turmenta les poblacions de la Ribera d’Ebre, com s’ha demostrat en una mossegada a la cama esquerra.

Per culpa de les condicions de l’incendi, que els bombers ja van advertir que serien terribles, des de dimecres el conseller d’interior es va desplaçar a la zona i no s’ha mogut, a excepció del viatge que haver de fer a Barcelona per assistir al Dia de les Esquadres.

I el cert és que les mossegades eren evidents quan es descalçava i s’arremangava el camal per airejar les ferides i es feia palesa la virulència d’aquest “animalet” que no va tindre “pietat” ni de les autoritats.

Quan queia la tarda, les dependències de la Creu Roja i el SEM, semblaven “la cua de l’atur” amb demanda de pomades amb cortisona, cremes hidratants i repel·lents d’insecticides per calmar el dolor de les picades/mossegades d’aquest insecte.

A partir d’ara, molts entendran el que han viscut a carns pròpies durant quatre o cinc dies: No és una anècdota, és una realitat que afecta a totes les comarques de l’Ebre.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.