El Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch explicava aquest matí en la roda de premsa que ha fet per valorar la situació que ha passat durant la nit que: “S’han cremat més de 4.000 hectàrees. És un foc amb forma de llengua. El que més preocupa és el flanc dret. Aquesta és la xifra que ha deixat la primera nit de l’incendi a la Ribera d’Ebre. De moment el flanc esquerra no ha arribat a la C-12. Una quinzena de dotacions aerees s’aniran afegint per treballar. Avui el vent sembla que no en fara, però l’enemic seran les altes temparatures. Els treballs son complicats per la orografia del lloc, principalment pels barrancs“.

Al mateix temps el cap dels Bombers de la Generalitat, Josep Borrell, ha ressaltat que: “Ara mateix hi ha un 33% del flanc dret controlat. Tot i que els treballs durant la nit han sigut molt complicats. Esperen que al llarg del dia d’avui puguin anar reduint el flanc dret i que les condicions meteorològiques ajudin“.

Joan Sabaté, Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona, desplaçat a la zona ha donat: “Un missatge de tranquilitat perquè hi ha escassa probabilitat d’activar el pla pencat (nuclear) perquè el foc no està als 5km propers necessaris per activar-lo. També explica que el riu Ebre serveix com a tall natural“.