Més de 3000 hectàrees cremades (a falta de comunicat oficial) i continua sense control l’incendi que crema de forma violenta, arrassant tot el que es troba pel camí com una granja amb més de 200 ovelles i 2 caballs a la Torre de l’Espanyol.

El foc ha obligat a evacuar 21 persones que estan allotjades al centre d’empreses de Flix. En les tasques d’extinció hi treballen més de 60 dotacions terrestres i 14 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, a més d’avions del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. 260 efectius dels Bombers de la Generalitat, bombers del GRAE, ADF, Agents Rurals, Protecció Civil, agents dels Mossos d’Esquadra així com agents de les policies locals del territori afectat i Guàrdia Civil, estant treballant intensament contra el foc. També s’han tallat cinc carreteres locals: la T-714 a Cabacés, la T-2237 a Vinebre, la T-703 a la Palma d’Ebre, la C-233 a Bovera i la C-12 entre Maials i Flix.

L’incendi, que ha començat a prop del quilòmetre 10 de la carretera T-714, que va de Vinebre a la Torre de l’Espanyol, ha avançat de manera molt ràpida propagat pel vent. Les flames han saltat algunes pistes forestals i carreteres locals. Segons els Agents Rurals, la superfície cremada supera les 2.500 hectàrees de terrenys forestals i agrícoles. El vent que continua bufant, de component sud-est, està dificultant les tasques d’extinció.

Els Bombers han demanat als Mossos d’Esquadra que evacuïn preventivament diverses masies aïllades de zones pròximes al foc. També han fet una crida a la població de no acostar-se a l’incendi i evitar utilitzar les carreteres pròximes a l’àrea afectada si no és imprescindible. Es tracta del foc més important d’aquest estiu. Fins ara, l’incendi que havia cremat més hectàrees va ser el del Perelló, a mitjans de juny, que va afectar 233 hectàrees forestals i agrícoles.

Els bombers també han activat la maquinària pesada en les tasques d’extinció, en què col·laboren els Agents Rurals, els Mossos, les Agrupacions de Defensa Forestal, les policies locals, Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El centre de comandament a estat situat al camp de futbol de Vinebre per coordinar la gestió de l’incendi. Protecció Civil manté activada l’alerta Procicat per l’onada de calor i té en prealerta l’Infocat.