A principis d’any, la temporada del musclo a les badies del Delta de l’Ebre es presentava incerta i es temia que hi hagués escassa producció. La disminució de l’aliment a causa de les poques pluges i del poc cabal d’aigua que baixava pel riu, sumat a la presencia d’espècies invasores va fer que les previsions no fossin massa bones.

No obstant això, ara des de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta, asseguren que les previsions poden ser bones. Caldrà veure quina incidència pot tenir la calor que s’espera per als propers dies. La campanya de musclos al delta de l’Ebre està sent enguany molt bona per a sorpresa dels productors de mol·lusc que fa uns mesos, com dèiem, patien pel retard en el creixement del musclo.

El fet que el mes de juny s’haja mantingut fins ara amb temperatures suaus ha ajudat a recuperar i engreixar el musclo i esperen arribar a una producció de 3,5 milions de quilos entre les dos badies del Delta. Segons fonts de la Federació de Productors de Mol·lusc a més a més, enguany està sortint musclo de molta qualitat. Un dels moments àlgids de la campanya de mol·lusc és justament per aquestes dates, ja que coincidix amb el punt òptim per al consum dels musclos del Delta de l’Ebre. Es calcula que només en estos dies es consumeix el 10% de la producció de musclos del Delta.

Redacció: P.P.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.