Els veïns del Perelló han decorat els seus carrers amb les famoses catifes de colors per celebrar el Corpus. Molts d’ells han estat treballant des de la matinada amb els dissenys. Les catifes estan decorades, en la seva majoria, amb sal tenyida o natural, però també s’hi utilitza escòfila d’arròs i vegetació de la zona. Els orígens d’esta festivitat es remunten a fa més de trenta anys, quan un matrimoni del municipi va proposar fer catifes el dia de les comunions. L’alcaldessa del municipi, Maria Cinta Llaó, recorda com la dona del matrimoni va venir de Tivissa, on es seguia la tradició de les catifes. Van ser ella i el seu marit qui van iniciar la tradició de les catifes al poble.

A partir d’aquí el poble ha decorat any rere any els seus carrers convertint les catifes del Corpus en una insígnia del municipi. Malgrat això, des de l’Ajuntament es lamenta la baixa participació per part dels més joves del poble i els anima a seguir amb aquesta tradició ja arrelada al municipi.

 

 

 

Periodista.