Avui dia de Sant Joan, un ciutadà ebrenc, ens ha fet arribar unes imatges en la qual indicava que havia detectat dos exemplars de vespa asiàtica mortes en una bassa d’aigua, indicant les coordenades de la seva ubicació, concretament: les coordenades que dóna són: 40º 48′ 20″N- 0º 27′ 23,2″, posició que correspon a la ciutat del Baix Ebre, Roquetes.

Tanmateix, a falta de confirmació per part de Control de Plagues de la Generalitat, encara no es pot afirma categòricament si els dos exemplars fotografiats per aquest ciutadà corresponent realment a dos membres de vespes asiàtiques. En el cas que la Generalitat ho confirmi, podrem afirmar que la vespa asiàtica ja ha arribat a les Terres de l’Ebre.

Cal recordar que la vespa asiàtica originària de la Xina, és una espècie invasora que va arribar a Europa l’any 2004 a França, concretament al port de Bordeus, i a partir d’ahir anat colonitzant diversos territoris fins a arribar a Catalunya. La seva expansió és aproximadament de 100 km² per any.

Aquest fet, feia preveure que aquest estiu arribaria a les Terres de l’Ebre, ja que tal com publicaven, a l’Ebredigital, el passat 29 de març ja s’havien detectat exemplars de vespa asiàtica a Salou. Per tant, davant d’aquella notícia era qüestió de pocs temps que els primers exemplars d’aquesta espècie invasora fossen detectats al nostre territori, la qual cosa, fa preveure que la informació facilitada pel ciutadà sigui verídica totalment.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.