El Govern d’Aragó ha aprovat en la proposta de resolució de convocatòria de subvencions per al foment de l’economia circular en el marc de la gestió de residus una ajuda amb un valor de 67.500 euros al projecte Porta a Porta de la Comarca del Matarranya.

Després de la posada en marxa del projecte pilot de recollida selectiva de residus urbans desenvolupat durant l’últim any en el Matarranya que contempla un alt cost de gestió, l’entitat comarcal va apostar per sol·licitar una sèrie d’ajudes autonòmiques per a sostindre el cost d’este. La Direcció General de Sostenibilitat va publicar dilluns passat la proposta de la resolució d’estes.

El Porta a Porta ha sigut beneficiari d’esta ajuda per ser un projecte pioner en reciclatge a Aragó. “Ja quan vam presentar el projecte al conseller, ens va confirmar que se li donava prioritat, finalment i encara que a final de la legislatura, rebem estes bones notícies”, va explicar Rafa Martí, president comarcal en funcions.

L’import total de l’ajuda suposa un 90% quant a percentatge sobre l’actuació subvencionada i la quantitat de 67.500 euros rebuda podrà serà destinada a cobrir les despeses d’implantació i inversió que va suposar el Porta a Porta o dedicar-se a invertir en nous materials o campanyes futures del projecte en altres municipis, decisió que haurà de prendre el nou Consell Comarcal. “Més que la quantitat econòmica, això significa el suport del Govern d’Aragó”, va explicar Martí.

Els ajuntaments i la Comarca són els encarregats de costejar este tipus de recollida de residus, servint la subvenció per a disminuir la quantitat invertida pels municipis en el projecte o per a la inclusió d’altres localitats. El consell d’alcaldes serà qui decidisca el futur del projecte.

Font: Ràdio Matarranya

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.