Manuel Pérez Bonfill va ser un pedagog, filòleg, professor, catedràtic però, sobretot, estimat. Amb Gerdard Vergés i Jesús Masip, va participar a la revista Gèminis. També va col·laborar en altres publicacions com La Zuda o Ebre Informes. Va publicar quatre llibres de narrativa, dos reculls poètics i una carpeta de poemes il·lustrats amb gravats de Frederic Mauri.

El 19 de juny de 2018 va ser la data de traspàs de Manuel Pérez Bonfill amb 91 anys de vida plena de passió per les lletres. En el primer aniversari, algunes entitats i institucions tortosines han organitzat un acte de remembrança de l’il·lustre professor, juntament amb el col·lectiu Dillums d’Art al Forn.

El carrer Hemingway de Tortosa va acollir l’acte. Allí s’hi troba un dels refugis antiaeris construïts arran de la Guerra Civil. Pérez Bonfill va dedicar-li a Hemingway dos cròniques literàries a la prestigiosa revista Géminis, a més de ser el títol de la seua última obra publicada. L’homenatge va ser un acte festiu, estructurat en tres escenes, per celebrar la vida d’un dels més grans literats i intel·lectuals que Tortosa i l’Ebre han conegut. S’hi van barrejar recitals poètics, lectures narratives de textos literaris de Pérez Bonfill o coetanis, interpretació dramàtica i música en honor al polifacètic professor.

Noms destacats del panorama literari de les Terres de l’Ebre van intervenir a l’acte. També persones vinculades a la docència com ara els escriptors Jesús Maria Tibau o Manel Ollé, les poetesses Sílvia Panisello o Carme Boldú; o professors i també escriptors com Manel Ollé, Tomàs Camacho o el mateix Emigdi Subirats.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.