Aquest dissabte 22 de juny tindrà lloc la tercera edició de la Nit Romàntica, a la qual s’han unit dotze pobles aragonesos de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya. Un esdeveniment simultani amb més de 400 municipis d’Espanya, França, Itàlia i de la regió belga de Valònia.

Es tracta d’una jornada que rendix culte a l’amor en tots els sentits, amb els patrimonis naturals i monumentals més bells del país com a escenari, per a la qual s’espera l’assistència de més d’un milió de participants. Durant el dia i la nit del 22 de juny se celebraran espectacles visuals únics i un ventall variat d’activitats, com a cercaviles, obres de teatre, concerts, exposicions, balls populars, sortejos, mercats ambulants o visites temàtiques, que us duran a terme en dues localitats del Matarranya: Calaceit i Vall-de-roures.

El moment culminant tindrà lloc a les 12 de la nit del dia 22 quan milers de persones es mostraran el seu afecte, el seu afecte o el seu amor etern amb el bes ‘Més Bonic del Món’. “Serà probablement el major bes simultani de la història quant a nombre de persones”, explica Francisco Mestre, president de l’Associació. A més, amb motiu d’esta tercera edició, s’ha dissenyat la samarreta oficial de la Nit Romàntica, un concurs de fotografia a través d’Instagram i, per primera vegada en la seua història, es farà una retransmissió en viu des de la localitat gaditana de Grazalema.

Per a Francisco Mestre, president de l’Associació Els Pobles Més Bonics d’Espanya, “la Nit Romàntica és un dels esdeveniments més importants de l’any durant què treballem intensament a favor de la promoció del turisme rural espanyol, amb ànim de donar eixida les diferents activitats artístiques que es realitzaran en cada municipi. La decoració, la il·luminació creada per a esta màgica nit en els principals racons i places de cada poble ens acosta l’encant dels nostres municipis, en una jornada on l’amor i la bellesa de l’autèntic ens permetrà gaudir al màxim de la nostra Espanya rural”.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.