Complicades se li fiquen les coses al Jesús Catalònia després de disputar aquesta tarda el partit d’anada de la promoció d’ascens a segona catalana després de caure a casa per 1-3 davant el Montblanc. Una promoció que ha estat marcada per la decisió del Comitè d’Apel·lació que s’ha allargat durant més de tres setmanes i ha ficat entredit els estaments federatius un cop més.

El partit s’ha iniciat bé per als interessos locals que després de patir un ensurt als sis minuts de joc quan han vist com se’ls anulava un gol per un fora de joc clar al Montblanc, han trobat ràpidament la rèplica quan Xescu molt murri, s’aprofitava d’una greu errada del porter que se li escapava la pilota en un canvi d’orientació des de la banda dreta i li deixava a plaer al davanter que marcava a porta buida. Tot i això, ha estat un partit igualat en línies generals i on s’imposava el respecte mutu. Als 23′, Dani relliscava en la sortida de pilota i li robaven la cartera provant un xut des de tres quarts que es perdia desviat per sobre el travesser en la primera aproximació del conjunt tarragoní. El duel seguia equilibrat i parell fins que ja en temps de descompte, una falta comesa per Cosido molt prop de la frontal la sacaven molt desviat per sobre al travesser. Així s’acabava el primer temps, amb avantatge mínim del Catalònia que ha rendabilitzat el mínim avantatge.

Només arrencar la represa, penal en contra del Catalònia quan encara no s’havien disputat dos minuts de joc. Valcarcel era l’encarregat d’efectuar el llençament, però el porter Gerard li ha endevinat l’acció aturant el llençament. Podia semblar que li donaria una injecció de moral al conjunt verd-i-blanc, però que ha desaparegut per complert del partit. Valcarcel, poc després establia el gol de l’empat, en una centrada de banda esquerra que rematava ajustat al pal, on s’han reclamat unes possibles mans en el moment de la rematada. Només quatre minuts després, una en acció per banda dreta de Cosido s’ha reclamat tímidament un penal, i un minut més tard falta penjada per Dani des de tres quarts de camp i Aleix guanyant lesquena, trencant el fora de joc, rematava creuat (totalment sol) perdent-se un xic desviat per sobre el travesser. Aquí s’acabaria la pòlvora del conjunt de la Santa Creu, que ha estat desaparegut durant la resta del partit, acusant la inactivitat d’aquestes tres setmanes on finalment s’ha decidit que tenia que disputar la promoció. Als 64′ arrán d’una sortida en fals de Gerard al lateral de l’àrea permetia que fessen una centrada des de la banda dreta on Valcarcel de nou afusellava a la frontal de la petita a plaer. Capgirava l’eliminatòria el Montblanc, que s’ha vist més fresc que el Catalònia en el còmput general del partit. El cop definitiu ha arribat faltant 8 minuts per al final, quan de nou un autèntic malson per a la defensa verd-i-blanca, Valcarcel, després de fer una gran jugada personal, sobre la sortida desesperada de Gerard col·locava l’esfèric ajustat a la base del pal esquerre de la porteria local.

Un 1-3 que fica molt difícils les aspiracions del Jesús Catalònia d’intentar aspirar a muntar a segona catalana i de retruc el Benissanet, a tercera catalana. Dissabte vinent es jugarà la tornada d’aquest partit a Montblanc.