El candidat de Movem Tortosa a l’alcaldia, Jordi Jordan, no llença la tovallola i intentarà “fins l’últim minut abans del ple d’investidura” arribar a un acord amb ERC i el PSC per fer possible “un govern de canvi” a Tortosa. Per això, Jordan reclama “generositat” als republicans i als socialistes per a que dexin de banda els vetos creuats.

El portaveu de la formació d’esquerres ha plantejat tres possibles alternatives per un govern alternatiu al de Meritxell Roigé i Junts per Tortosa, que ara per ara, sembla el més possible després de l’anunci de Xavier Faura d’aquest dimecres (https://ebredigital.cat/2019/06/12/erc-no-facilitara-cap-govern-a-tortosa-i-roige-sera-alcaldessa-en-minoria/).

Jordan proposa, en primer lloc, un tripartit d’esquerres com el que es produirà en ciutats com Castelldefels. La segona alternativa és que tant ERC com el PSC donin suport a la investidura de Jordan i formant un govern de dues formacions després: o bé amb el PSC o bé amb ERC.

I finalment, la tercera opció implicaria que la CUP i Ciutadans donessin els seus vots a Movem durant el ple d’investidura, esperant el suport dels 4 regidors d’ERC, fet que els permetria sumar 11 regidors.

Amb tot, són tres possibilitats que Jordan considera “reals” i “aritmèticament possibles”. Insisteix que si el canvi a l’ajuntament de Tortosa no és possible serà responsabilitat de Xavier Faura i Enric Roig. En aquest sentit, Jordan fa una última crida perquè republicans i socialistes recapacitin i “no defraudin a les més de 9.000 persones que han apostat per un canvi polític a Tortosa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.