Segons informa Ràdio Matarranya, el projecte que es mou per localitats del Matarranya i de comarques veïnes per a apoderar a les dones en el món rural torna a arrancar i comença a fer quilòmetres de nou. La segona edició d’esta Caravana Feminista podria ser un projecte totalment renovat i és que, després de passar l’any passat per Arenys de Lledó i Queretes durant més de dos mesos, en esta ocasió el viatge podria tindre parades en localitats de la Terra Alta com el Pinell de Brai.

Al Matarranya de moment esta segona etapa ja ha iniciat en Arenys i està al caure a Queretes. Encara que moltes de les integrants ja van participar l’any passat, unes altres s’unixen des de zero al projecte, la qual cosa suposa abordar nous temes i obrir-se a altres perfils.

La nova Caravana Feminista s’inclou dins del pacte d’Estat contra la violència masclista a escala nacional. Per això, les sessions i temàtiques estan enfocades a este tipus de violència amb activitats que treballen la introspecció i el cos, així com la violència verbal. “Volem trencar la idea que la violència masclista només existix quan hi ha violència física pel mig, sinó que darrere de tot això hi ha un món més ampli que construïx i genera les catàstrofes finals que veiem en les nostres televisions”, va explicar Annabel Roda, una de les creadores del projecte. La violència psicològica, el llenguatge sexista i l’humor sexista són assumptes a treballar directament pel projecte per a establir les bases, visibilitzar i treballar en contra de la violència.

Encara que les edats i els grups que s’establixen són diferents, les generacions s’enriquixen entre si i es conclou que hi ha elements comuns que continuen existint, uns altres que han canviat i alguns que s’han transformat però seguixen aquí. El viatge es pretén que tinga un major recorregut i que s’estenga, per tant, a major durada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.