La Guàrdia Civil ha detingut en dues operacions diferents a tres persones per delictes contra la salut pública i tràfic de drogues.

La primera actuació es va iniciar quan els agents encarregats de l’operatiu van tenir coneixement d’un possible cultiu indoor de marihuana situat en una caseta de camp en la Partida “La Guineu”.

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes es va poder esbrinar que dues persones de la mateixa família utilitzaven aquest immoble com a punt de venda de droga.

Els Guàrdies Civils després de sol·licitar el corresponent manament judicial, van accedir al lloc trobant un hort amb 10 plançons amb un pes de 360 grams, cabdells amb un pes de 167 grams, nombrosos pots de productes fitosanitaris per a l’abonament. A les habitacions es van trobar més pots fertilitzants, així com diverses bàscules de precisió, llavors, picadores de marihuana, bosses monodosis, transformadors de corrent, llums, material fertilitzant, més de 910 euros en bitllets diversos i moneda fraccionària.

En un calaix ocult es va trobar una arma curta d’aire comprimit, utilitzada com mig intimidatori o de defensa per a evitar el robatori de les substàncies conreades.

Per tot això es va procedir a la detenció de dos homes suposats autors d’un delicte contra la salut pública i tràfic de drogues.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en els Jutjats d’Instrucció número 3 de Nules. Fruit d’aquesta operació queda desarticulat un punt de venda de droga a la província. Ha estat efectuada per efectius de la Guàrdia Civil de Vall d’Uixó.

La segona operació s’inicio quan els agents en un dels serveis es van adonar que en un descampat situat en la localitat de Benicarló, desprenia una forta olor del que semblava ser marihuana.

Els guàrdies civils després de fer un detallat reconeixement de la zona i dels vehicles estacionats, van aconseguir localitzar a una furgoneta, observant que en el seu interior hi havia plantes de marihuana.

Davant aquest fet els guàrdies civils van iniciar un dispositiu d’espera per a localitzar a l’usuari del vehicle i a l’arribada d’aquest, després d’identificar-li van procedir a realitzar una inspecció de l’interior del vehicle, trobant en la part posterior un total de 35 plantes de cànnabis sativa de gran grandària.

Per tot això la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’aquesta persona, tractant-se d’un home de 47 anys d’edat, com a suposat autor d’un delicte contra la salut pública. Al mateix ja li constaven nombrosos antecedents per diversos delictes.

Les diligències instruïdes han estat lliurades al Jutjat d’Instrucció número 4 de Vinaròs. L’actuació ha estat realitzada per efectius de la Guàrdia Civil del Lloc de Benicarló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.