El director general de Turisme, Octavi Bono, serà a Tortosa el proper divendres 24 de maig per explicar els detalls del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022. El projecte ha estat el resultat d’anys d’estudi i un acord amb els agents del sector per ordenar un flux de visitants creixent i preveu que el 2022 fins a 21 milions de turistes estrangers visitin el país.

Per això el Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per convertir la destinació en una de les més importants de la Mediterrània. En aquest sentit el pla preveu l’augment d’inversions per millorar la qualitat del sector i augmentar l’oferta. Per aquest motiu facilitarà una línia de crèdit al sector per contribuir a la millora de serveis i infraestructures turístiques. També s’inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l’oferta de les comarques de Terres de l’Ebre, entre d’altres indrets.

La intenció és que Catalunya sàpiga aprofitar la seva riquesa patrimonial, cultural i d’oci per millorar la demanda i augmentar els ingressos al sector. En aquest sentit el pla preveu posar en valor la riquesa del país i alhora potenciar inversions que millorin els serveis que pot oferir. També es posa com a objectiu principal augmentar la qualitat del turisme que arriba al país per tal d’incrementar la despesa diària del visitant i que l’activitat sigui compatible amb criteris de sostenibilitat i respecte amb l’entorn.

Per al Govern català és una prioritat la convivència entre una activitat que representa un 11 % del PIB del país i els residents de les zones on hi ha més visitants. Per això el Pla preveu mesures concretes que facin compatible l’augment del turisme amb el respecte a les qualitat de vida dels qui els reben.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.