ACN (l’Ametlla de Mar) – L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) oferirà dos nous cicles formatius de grau mitjà. Es tracta dels estudis de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure, a més del de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que s’impartirà a l’Institut els Alfacs de la Ràpita. Aquest darrer també s’oferirà a Cambrils (Baix Camp) i ja s’imparteix en cinc centres més del litoral català. Els estudis s’impartiran gràcies a l’acord signat aquest divendres entre la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i la d’Educació, per promoure la formació professional de les activitats relacionades amb la mar en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030.

Segons han explicat des del Govern, la voluntat també és refermar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera com a centre de referència pel que fa a la formació i la titulació dels professionals del sector nàutico-pesquer i de busseig de Catalunya. Així, el centre continuarà amb l’organització i impartició de formació nauticopesquera i certificats d’especialitat de la Marina Mercant, amb la col·laboració de les Confraries de Pescadors i altres entitats representatives del sector.

Des de les dues conselleries també s’ha contemplat oferir formació complementària, voluntària i gratuïta als alumnes de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, als que estudien Cultius marins a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, i als del cicle de Manteniment de vaixells d’esbarjo dels instituts dependents del Departament d’Educació.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha afirmat que amb aquest acord “es vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen tots dos departaments a donar continuïtat a aquest model únic d’Escola, que compta amb la participació de dos Departaments, i de la voluntat de les parts de mantenir una col·laboració de profit mutu”.

Per la seva part, el titular d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que el Departament té la voluntat que en el camp de la formació professional l’Escola de Capacitació Nauticopesquera sigui el lloc en el qual es desenvolupi la recerca, innovació i transferència de coneixement en l’àmbit nàutico-pesquer.

Des que l’any 1997 es va reestructurar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, unes 50.000 persones han participat en la formació per a l’obtenció de títols professionals, més 150.000 han obtingut titulacions per a l’exercici de la nàutica d’esbarjo, i 5.700 han obtingut la titulació acadèmica dels cicles formatius de graus mitjans i superiors que ofereix l’Escola, segons dades d’Educació.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.