Esquerra Republicana és el partit polític que més llistes encapçalades per dones presenta a les eleccions municipals a les Terres de l’Ebre, un total de 14 candidatures: cinc a la Ribera d’Ebre (Garcia, Ginestar, Móra d’Ebre, Vinebre i Tivissa), cinc al Baix Ebre (Tivenys, el Perelló, Aldover, Benifallet i l’EMD de Bítem), dos al Montsià (Masdenverge i la Galera) i dos a la Terra Alta (Arnes i Vilalba dels Arcs). En el cas de Vinebre i Ginestar són candidatura única.

A més, en tots els pobles de més de 3.000 habitants els republicans han presentat llistes cremallera, és a dir, completament paritàries amb el mateix nombre d’homes i dones. “Estem fermament compromesos en feminitzar la política i equilibrar la visibilització de les dones a les nostres institucions”, ha destacat la Secretaria de la Dona de la Federació d’Esquerra Republicana de l’Ebre, Maria Jesús Viña.

A més, Viña ha afegit: “Des d’aquesta plaça que porta el nom de la Neus Català, reconeguda lluitadora republicana, antifeixista i feminista, ens comprometem a treballar des del món local republicà per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions en tots els àmbits de la vida pública i professional, i evitar qualsevol discriminació per raó de gènere o de dependència per raons socioeconòmiques”.

L’alcaldable per Projecte per Vinebre-AM, Gemma Carim, ha destacat la importància de la coordinació entre municipis i amb les entitats socials per tirar endavant les polítiques de dones. “Cal que cada dona i, en cada moment, pugui ser qui ella vulgui, i això és amb el que continuarem treballant”.

Al seu torn de paraula, la candidata a l’alcaldia de Masdenverge, Sònia Tomàs, ha declarat que els ajuntaments republicans tindran “les polítiques d’igualtat com un aspecte central” de les seves actuacions i que “incorporaran la perspectiva de gènere en el disseny i implementació de totes les polítiques que es facin”.

La candidata de Compromís per Vilalba-AM i la que va ser la primera alcaldessa d’un municipi de la Terra Alta fa dos anys, Tere Mariné, ha destacat que el masclisme encara continua fort al territori i que aquest 26 de maig les dones “tornarem a demostrar que estem preparades per liderar projectes, empreses i ajuntaments”.

Tot seguit, l’alcaldable d’Aldover, Rosalia Pegueroles, ha remarcat que des dels ajuntaments es pot transformar la societat. “Com a dona, crec que també és important aportar la nostra visió a la política i a les institucions”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.