Els temes relacionats amb el maltracte animal són els que creen més alarma social. En els darrers mesos, un sector dels voluntaris de diferentes associacions i organitzacions animalistes ebrencs s’han manifestat contra la gestió que feia la responsable de l’Alberg d’Animals, Encarna López, gestora de l’Alberg d’Animals de les Terres de l’Ebre a Camarles, que va rebre denúncies per maltractament animal.

Ara, Encarna López es defensa i desmenteix estes acusacions, que parteixen de fotografies fetes a partir d’animals recent arribats i que encara no habien rebut atenció veterinària o d’abans de netejar els llocs on tenien els gossos. Sobre les denúncies rebudes, Encarna afirma que no han tirat endavant. Des de fa temps, ja a l’Alberg d’Animals de Camarles, rebia constants visites dels Mossos.

Encarna afirma que l’origen dels atacs és, en realitat, una disputa familiar que no té res a veure amb la seua gestió de l’Alberg d’Animals ni de com cuidava els gossos. Fets que no haurien d’esquitxar les seues bones pràctiques.

Actualment, Encarna està en procés d’obertura d’un nou projecte a l’Ampolla, encarat a la teràpia dels animals però també a persones amb necessitats especials, gens grans i xiquets. El projecte està pendent del vist i plau de l’Ajuntament de l’Ampolla, qui ja disposa de la certificació de final, i del permís de nucli zoològic per part del Departament de Medi Ambient.

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.