La central nuclear Ascó II ha perdut aquest dissabte el subministrament d’energia elèctrica exterior, entre les 13.36 i les 13.53 hores, el que ha provocat que el titular de la central hagi declarat una ‘Prealerta d’emergència’. En un comunicat, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat que el titular de la central li ha comunicat que declarava la prealerta a base de l’establert en el seu Pla d’Emergència Interior.

Els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat segons disseny i el generador dièsel d’emergència ha actuat, el que ha permès el subministrament de l’energia elèctrica necessària per al funcionament dels equips de seguretat.

A les 13.53 hores, un cop recuperada l’alimentació elèctrica exterior, el titular ha desactivat la Prealerta d’emergència, que no ha afectat la unitat I d’Ascó “ni ha suposat incidència per als treballadors, la població o el medi ambient“. L’incident s’ha produït estant la central parada per recàrrega i amb tot el combustible emmagatzemat a la piscina, i el succés es classifica preliminarment amb nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i radiològics (Ines).

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.