Catalunya compta aquest 2019 amb 120 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de platges i ports esportius. En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2019 ha distingit 97 platges, 28 de les quals a la demarcació de Girona, 26 a Barcelona i 32 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa 4 platges menys que l’any anterior.

Les platges ebrenques que han rebut el reconeixement són les següents:

Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn, Pixavaques i l’Alguer (L’Ametlla de Mar); Cap Roig i les Avellanes (l’Ampolla); Parc de Garbí i les Delícies (Sant Carles de la Ràpita); Riumar (Deltebre) i les Cases d’Alcanar-El Marjal (Alcanar).

23 ports esportius amb bandera

Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit un total de 23, un més que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 9 a Barcelona, 3 a Tarragona i 3 a les Terres de l’Ebre:

Girona

 C. N. Llançá
 C. N. Port de la Selva
 Port Esportiu de Roses
 C. N. L’ Escala
 C.N. Aiguablava (Begur)
 Marina Palamós
 C.N. Costa Brava (Palamós)
 Club de Vela Blanes

Barcelona

 C.N. Arenys de Mar
 C.N. El Balís (Sant Andreu de Llavaners)
 Consorci Port Mataró
 Marina Badalona
 Port Masnou
 Port Olimpic de Barcelona
 Port Ginesta
 P. D. Aiguadolç (Sitges)
 C. N. Garraf

Tarragona

 Port de Segur de Calafell
 C. N. Cambrils
 C. N. Salou

Terres de l’Ebre

 P.D. L’Hospitalet de l’Infant
 C. N. L’Ametlla de Mar
 C. N. L’Ampolla

Un distintiu a escala internacional

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Senders blaus

Finalment, enguany s’ha distingit la ruta de la marxa de les platges, a Lloret de Mar, com a nou sender blau, i se situa com el quart a tot Catalunya. Els altres que compten amb aquest distintiu són el camí de ronda de la platja de Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols, el camí de ronda de Calonge i el camí de ronda de s’Agaró, a Castell-Platja d’Aro.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.