La pròxima edició de Terres Travel Festival – Films & Creativity se celebrarà del 26 d’abril al 5 de maig de 2019 a Tortosa (Baix Ebre) i amb activitats paral·les al bar cultural Deltaic (Deltebre) i a Món Natura (Amposta). El festival, que està especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges, ha rebut prop de 270 inscripcions d’arreu de l’estat espanyol i del continent europeu, però també de països com Sud-àfrica, Mèxic, Xile, Taiwan i Iran. La secció oficial del festival mostrarà un centenar de produccions audiovisuals de fins a 24 països.

Enguany les projeccions de les pel·lícules seleccionades s’han programat en espais de la ciutat com la Cambra de Comerç de Tortosa, el Museu de Tortosa, Lo Forn de la Canonja i la Cripta de la Reparació, amb la voluntat d’acostar els audiovisuals a la ciutadania. El programa també contempla la celebració del congrés professional terresLAB —organitzat amb el Clúster Audiovisual de Catalunya el 2 de maig— i un press trip amb periodistes, fotògrafs i influencers de l’àmbit dels viatges, organitzat amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre.

Foment del Turisme Sostenible

Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant-ne la seva imatge i atractiu de marca. Es tracta d’un projecte innovador que aspira a liderar el debat professional sobre l’audiovisual turístic i que, en paral·lel, pot contribuir de manera decisiva al reequilibri territorial urbà-rural. Aquest certamen és pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol en concebre un model integral de plataforma (festival, congrés i activitats paral·leles) al voltant de la comunicació de l’experiència turística on el vector d’identitat és la sostenibilitat. Va dirigit a un doble públic: professional i generalista. D’una banda, professionals del turisme i de la indústria de l’audiovisual i el màrqueting; de l’altra, persones apassionades per l’experiència del viatge.

Des de la seva primera edició (2017) ha comptat amb el suport del teixit universitari del país, les administracions i les empreses dels principals sectors implicats (turisme i audiovisual). El festival té el segell EFFE, un reconeixement d’àmbit europeu posa el focus en la qualitat artística, la vocació de vertebració territorial i el foment de la creativitat. Des del novembre del 2018, el Terres Travel Festival també té l’estatus de membre del CIFFT (Comité International des Festivals de Films Touristiques) i és l’únic festival de l’Estat amb aquesta consideració.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.