La Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València amb una puntuació de 281,5 punts va aconseguir el primer lloc del XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ organitzat ahir diumenge per l’Agrupació Musical Senienca en aquesta població de la comarca del Montsià. El premi que es va emportar la formació valenciana van ser 4.000 euros, un trofeu i un diploma. La segona classificada va ser la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya que va sumar 266 punts, que la van fer mereixedora del segon premi del concurs, per la qual cosa va rebre un diploma de participació.

Un any més, segons els organitzadors, s’ha complert amb l’objectiu de donar a conèixer la feina que fan les bandes de música dins de la cultura d’un país per tal de promocionar-les i se’ls reconegui l’esforç que fan. Cal recordar que aquest concurs està adreçat a bandes no professionals d’arreu del món i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.

En la Secció Segona del Certamen, on concursaven les dues bandes, poden participar formacions amb un màxim de 100 músics, dels quals sols 6 poden ser aliens a la banda, i han d’estar formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda. La participació en aquesta secció ve marcada per la dificultat de les obres a interpretar. En aquest cas, les dues bandes han hagut d’interpretar l’obra obligada, Three Sketches for Wind Ensemble de Luis Serrano Alarcon i una obra de lliure elecció. La formació gallega va escollir Marea Negra. Symphony n. 1 d’Antón Alcalde i la valenciana Mutanza. Symphonic variations for band de Jim Curnow.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.