El passat dimecres 3 d’abril es va reunir l’Assemblea Comarcal del Partit Demòcrata del Montsià, per tal d’escollir el representant comarcal a les eleccions Europees del 26 de maig, coincidint amb les municipals.

El President comarcal del PDeCAT, Ivan Romeu, va explicar que durant el termini de presentació de candidatures van rebre la proposta d’un únic candidat que no és associat al partit. La Executiva Comarcal, en aquests casos, ha d’avalar a la persona candidata per tal que l’Assemblea la ratifiqui amb, com a mínim, el 50% dels vots.

El candidat votat favorablement per un 87% de l’assemblea, és Hadar Ayxandri Sintorres, ex membre del Secretariat Nacional de l’ANC i també membre de la candidatura de Junts per Amposta de Manel Masià a la capital del Montsià.

Ayxandri parla quatre llengües, ha viscut tres anys als Estats Units i ha estat vinculat professionalment a la internacionalització d’empreses. En clau política ha estat Tresorer de les Assemblees Exteriors de l’ANC i membre de la Comissió Internacional de la mateixa entitat durant els últims anys, i ha viscut de primera mà el procés polític viscut a Catalunya, impulsant les accions en clau internacional de l’independentisme per fer conéixer arreu del món la voluntat d’autodeterminació de Catalunya.

En el seu discurs de presentació va insistir en la necessitat de transmetre les prioritats i necessitat del Montsià i les Terres de l’Ebre al programa que Junts per Catalunya portarà Parlament Europeu, com són els temes més urgents com la crisi dels cítrics, les oliveres i el sector primari com l’arròs, el vi, la fruita dolça o l’aqüicultura o la protecció del Delta, com també influir en totes aquelles mesures relatives a infrastructures claus per al territori, com el corredor mediterrani i totes les regulacions que afecten a les Terres de l’Ebre en diversos àmbits.

En un sentit més polític, el candidat del Montsià es va mostrar esperançat que una llista europea amb el President Puigdemont i l’Oriol Junqueras, a banda de treure un gran resultat, posaria sobre la taula europea la situació de repressió contra Catalunya i la necessitat d’una solució democrática al conflicte polític.

En qualsevol cas, al marge de com vagin les negociacions entre formacions, des del Partit Demòcrata estan convençuts que el President Puigdemont i tota la feina internacional que ha duent a terme l’últim any, és un actiu que s’ha de posar al servei dels interessos de tota la societat catalana per al proper 26 de maig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.