El SELECTES és un festival de petit format que se celebra a l’Auditori Sixto Mir de La Ràpita, i enguany es consolida amb un cartell de luxe format per 4 artistes que no deixaran indiferent a ningú.

SELECTES del Petit Comitè va començar l’any passat amb el propòsit de poder gaudir en un entorn immillorable d’artistes poc corrents i inconformistes. Per a l’edició de l’any passat, Selectes va comptar amb la presència del cantautor FERRAN PALAU, que amb l’únic acompanyament de veu i guitarra, va deixar el públic que omplia l’Auditori sense alè amb les seves cançons d’esperit fosc. També vam poder gaudir, i per primer cop a les Terres de l’Ebre, del duet asturià ELLE BELGA, que va oferir un show de pop i folk intimista a flor de pell, una de les bandes capitals a l’estat espanyol de la música feta amb l’ànima i així ens ho van demostrar.

Vista la resposta del públic i del suport de l’Ajuntament de La Ràpita en seguir endavant amb el festival, l’aposta d’enguany del Petit Comitè és consolidar el SELECTES com el festival de petit format de les Terres de l’Ebre on gaudir de música i propostes que tenen com a denominador comú la qualitat, que són sorprenents i corprenedores, poc corrents i íntimes.

Així que enguany, el cartell del SELECTES passa de 2 a 4 bandes, per tal de completar una vetllada única dedicada al pop, al folk, a la música experimental i al country alternatiu. L’edició d’enguany comptarà amb els següents artistes:

MAVICA

Marta Casanova, originària de Cartagena però que actualment viu a Londres, ens oferirà un show de música folk elegant, amb influències que van de Bon Iver a Sufjan Stevens. Una veu inconfundible que es quedarà gravada a foc en la nostra ment des de la primera escolta, ja que ve a presentar el seu primer EP titulat “Gone” i editat per Hidden Track Records.

LU ROIS TRIO

La compositora, pianista i cantant estarà acompanyada en format trio per una violoncel·lista i un contrabaix

AMORANTE

“Amorante es un cajón desastre que guarda cinco postales musicales” així es defineix el músic elgoibarrès Iban Urizar, una de les propostes que pretén sacsejar el festival SELECTES amb la seva autodenominada “herri musika” i no deixar indiferent a ningú. Una oda a la música popular, vista i tractada des de l’expertesa d’aquest musicòleg capaç de tocar qualsevol pal. Una experiència propera a la música experimental, amb multitud d’influències però sempre situat en l’extrem de la improvisació lliure. Un must.

JOANA SERRAT AND THE GREAT CANYONERS

El plat fort d’aquest SELECTES 2019. És un plaer per a la gent que formem El Petit Comitè poder comptar amb la presència de la nostra sempre admirada Joana Serrat, que per a aquesta ocasió especial estarà acompanyada per la seva banda al complet de 6 músics “The Great Canyoners”. Molt s’ha escrit ja de la Joana Serrat, però qui no l’hagi vist, i amb les condicions que ofereix l’Auditori Sixto Mir, que sàpigue que està davant d’una de les millor cantautores i compositores de pop i folk d’arrel americana del País. Presentarà amb tot detall i compliments el seu quart disc “Dripping Springs” editat per Great Canyon records i Loose Music.

El festival SELECTES del Petit Comitè se celebrarà el dissabte 13 d’abril a l’Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita, i les entrades es podran comprar el mateix dia del festival a la guixeta de l’Auditori a un preu de 10€ (8€ carnet cultural).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.