ACN (Alcanar) – El sindicat Unió de Pagesos denuncia que el Ministeri i la Conselleria d’Agricultura no estan treballant “adequadament” per trobar “mesures urgents” i revertir i pal·liar la crisi dels cítrics. El sindicat lamenta que no es faci res per “minimitzar” la caiguda dels preus, ni es treballi en un cens d’explotacions, ni s’hagin engegat controls i inspeccions dels cítrics importats.

També es demana suport al Departament per impulsar un canvi estructural del sector, amb finançament per a la reconversió varietal i la incorporació immediata dels cítrics als preus sectorials de referència de l’Observatori Agroalimentari de Preus. Agricultura s’ha compromès a constituir un grup de treball, el 17 de maig, on debatre tots aquests temes.

El 14 de febrer, Unió de Pagesos va impulsar una plataforma reivindicativa per revertir la situació i per crear una “circumscripció econòmica dels cítrics, conjuntament amb el País Valencià”. La circumscripció pot ser una eina per revertir la crisi de preus i facilitar el finançament als joves incorporats al camp els últims cinc anys.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.